HET VERHAAL ACHTER


De organisatie is een samenwerking van zeven enthousiaste wandelclubs uit de Antwerpse Kempen. Al jaren profileren ze zich als Walk 2 Gether. In een beurtrol zullen ze jullie jaarlijks tijdens de Antwerpse Kempentrail een ander stukje mooi Kempens landschap met zijn heide, bos, kastelen en natuurgebieden laten ontdekken.

Vertrekkend aan het Fort van Merksem, een voormalig militair bolwerk tegenwoordig recreatiedomein ga je op verkenning van de Antwerpse Kempen langs kastelen en uitgestrekte parken.  De Antwerpse Kempentrail is opgevat in twee wandellussen: 20 en 35 km , de deelnemers aan de 55km stappen beide lussen.

Deelnemers aan de 35 km mogen zich verwachten aan een zeer groenrijke wandeling.  Eenmaal het recreatiedomein Fort van Merksem en de Antwerpse volkstuintjes verkent , gaat het richting het groene Ekeren.  Via  De Oude Landen bestaande uit de mooi kronkelende Oudelandse Beek, grillig gevormde rietkragen, bloemrijke graslanden en wilgenbosjes bereik je het Rozemaaipark. Dit nieuwe landschapspark waar groen en water stap voor stap evolueren naar een kwaliteitsvolle leefomgeving voor de lokale fauna en flora zal je zeker weten te verrassen.  Het Veltwijckpark en het Hof van Veltwijck vormen op hun beurt de overgang tussen woongebied en  natuur. Enkele straten verder duik je de natuurgebieden van de Bospolder en de Ekerse Putten in.  Rustige wegen leiden je naderhand op naar het Hof De Bist en het natuurpark.  Met de Brusselse Bossen komt een volgende troef aan. Je wandelt er zowel door kleine bosjes als door open weiden met mooie vergezichten en met wat geluk zijn de eerste lentebloesems daar.  Brasschaat komt dichterbij en dus kan de prachtige Baillet Latourlei niet ontbreken.  Via het Peerdsbos een van de mooiste en drukst bezochte bossen in de stadsrand van Antwerpen bereik je opnieuw het Fort van Merksem.

Via het Fort van Merksem en passage langsheen het ZNA Jan Palfijn wacht de deelnemers aan de 20km eveneens een zeer groenrijke wandeling.  We vatten aan met het Hof van Roosendael, waarbij de geschiedenis teruggaat tot de 15de eeuw en het gemeentepark van Merksem.  Na het dwarsen van de drukke Bredabaan wacht het  Bouckenborghpark.  De iconische Gaston Berghmansdreef geeft er uit op het 19de eeuws kasteel.  Via de 'brug aan het Azijn' bereiken we het grondgebied van Deurne. Met het Bisschophofpark, de Bremweide en het domein Ertbrugge blijft de parkoersverantwoordelijke trouwen aan het groenrijke omloop. Via het Park van Schoten bereik je opnieuw het Fort van Merksem.  


Antwerpse Kempentrail 20km

Gelegen op een boogscheut van 't Stad ontdek je de groenrijke gordel rond Antwerpen. Een omloop richting Deurne en Schoten gespekt met talrijke natuurgebieden, kastelen en machtige bossen. Een selectief parcours maakt van de Antwerpse Kempentrail 20 km de ideale wandeling om in het zog van de geoefende stappers de sfeer op te snuiven. 

Antwerpse Kempentrail 35km

Gelegen op een boogscheut van 't Stad ontdek je de groenrijke gordel rond Antwerpen. Een omloop richting Ekeren en Brasschaat gespekt met talrijke natuurgebieden, kastelen en machtige bossen. Een selectief parcours maakt van de Antwerpse Kempentrail 35 km de ideale wandeling om voor de sportieve en meer geoefende wandelaar.  

Antwerpse Kempentrail 55km

Gelegen op een boogscheut van 't Stad ontdek je de groenrijke gordel rond Antwerpen. De 55km bundelt de 20 en 35km samen waarbij je op ontdekking trekt van talrijke natuurgebieden, kastelen en machtige bossen. Een selectief parcours maakt van de Antwerpse Kempentrail 55 km de ideale wandeling voor alle geoefende wandelaars die van een uitdaging houden.